qhht romania nu pot vizualiza

Dacă nu pot vizualiza imagini cu ochii închiși oare pot face hipnoză?” Aceasta este întrebarea – adeseori nerostită – din mintea multor persoane care află despre cărțile și munca lui Dolores Cannon și vor să aibă parte de propria lor experiență cu tehnica dezvoltată de ea. Din nefericire, persoanele care nu rostesc această întrebare și nu-și clarifică informațiile, nu ajung să se bucure de rezultatele incredibile pe care hipnoza cuantică le poate oferi. Și rămân doar cu un vis sau un gând neîmplinit. Pentru aceia am scris rândurile de mai jos.

Adeseori cei care se gândesc să vină la o sesiune de hipnoză au anumite credințe sau așteptări legate de ce presupune vizualizarea și își închipuie că vor vedea ca pe un film full-HD ceea ce le va fi dezvăluit. Iar asta e departe de adevăr pentru cei mai mulți. Mai aproape de realitate este faptul că vor accesa anumite impresii, care pot să fie de natură vizuală, dar pot să apară și prin intermediul simțurilor.

Cum "se vede" cu ochii minții?

Când ne gândim la vizualizare ar trebui să nu confundăm „văzutul” cu ochii minții și modul în care „vedem” cu ochii fizici. Avem impresia că vedem cu ochii fizici full-HD. Și ne așteptăm ca și în transă, în hipnoză, să vedem la fel – rezoluție maximă, culori fantastice, claritate de excepție. Nu este așa, decât în unele cazuri, însă asta nu înseamnă că informațiile obținute sunt mai puțin valoroase. Explicația va veni mai târziu, pe măsură ce parcurgi aceste rânduri.

În primul rând, din punct de vedere… tehnic (în lipsa unei formulări mai potrivite), atunci când vedem cu ochii fizici avem impresia că imaginea se formează undeva… înaintea ochilor. Știm că nu este așa, din biologie, dar așa avem senzația. Atunci când vedem cu ochii minții, avem impresia că imaginea se formează în spatele ochilor, ca pe un fond întunecat. Pentru cei care meditează această clarificare este deja irelevantă – ei nici nu se mai întreabă asta, ci doar o fac, vizualizează pur și simplu ceea ce persoana care ghidează meditația le sugerează.

Informațiile vin și prin intermediul simțurilor

În alte cazuri, informațiile pot veni prin orice alt mijloc în afară de vizual. Sau pot veni prin intermediul simțurilor. Sau într-o variantă proprie, care le combină pe toate, în diverse proporții, sau le alternează. Combinațiile sunt infinite.

Am zis deja că pot apărea senzații fizice în corp în timpul experienței, adeseori la intrarea într-o scenă. Pot apărea senzații de căldură, frig, amorțeală, senzația că nu-ți simți o parte a corpului, oboseală, presiune, durere sau altele. De reținut ar fi că aceste senzații fizice (dacă apar) nu vor fi niciodată la intensitatea la care s-au întâmplat inițial – mai ales dacă este vorba despre evenimente traumatice, dureroase.

Un alt mod prin care persoana accesează informații în transă este prin intermediul emoțiilor. Emoțiile pot apărea și în lipsa imaginilor vizuale. Atunci când apar înseamnă că subconștientul persoanei dorește să elibereze o emoție reziduală păstrată dintr-o experiență anterioară. Emoția atrage după sine reamintirea faptelor care au dus la apariția ei. Urmează apoi conștientizări, vindecare, și un sentiment de ușurare al persoanei.

O experiență de hipnoză cuantică poate presupune și că vor apărea anumite gânduri sau trăiri în mod spontan și că persoana aflată în transă ar trebui să spună primul lucru care îi vine în mine, atunci când apare. Uneori în transă pur și simplu știi. Și e evident asta, pentru că te-ai identificat acolo cu un alt personaj, ești în viața lui și el/tu știe. Știe și ce e locul în care se află, cum a ajuns acolo, cine e, ce face acolo… totul.

Gândiți-vă cum o persoană nevăzătoare, care nu primește informații de natură vizuală pe care mintea sa să le analizeze, să le interpreteze, TRĂIEȘTE și are o mulțime de experiențe fără să vadă! În același fel o persoană în transă poate primi informații de altă natură și să aibă experiențe complexe și transformatoare. Știți cum orbii de obicei au un simț mai ascuțit al auzului, cum mâinile lor și atingerea devin importante pentru felul în care ei obțin informații din mediu? Într-un fel asemănător acele persoane care nu pot vizualiza bine imagini cu ochii închiși se pot orienta în transă și să obțină informații prin celelalte simțuri, prin celelalte canale.

Cum vin informațiile din subconștient?

care nu se consideră persoane vizuale și cred că nu pot vizualiza imagini cu ochii închiși, cred și că hipnoza s-ar putea să nu fie pentru ele. Poate chiar tu, care citești aceste rânduri, crezi că ești una dintre aceste persoane Dar ai putea fi surprinsă să descoperi că nu trebuie “să vezi” nimic pentru a putea avea parte de o sesiune grozavă sau pentru a obține mai multă claritate cu ajutorul subconștientului tău.

Citind mai departe vei începe să înțelegi mai bine că toți putem obține informații prin intermediul percepțiilor senzoriale, fără să fie neapărat nevoie să etichetăm modul în care se întâmplă asta.

Gândește-te la modul în care îți vin răspunsurile când te preocupă ceva – ele îți apar pur și simplu în minte, fără să știi cum se întâmplă asta exact. Acum, când citești aceste rânduri, fă o mică pauză și dă-ți voie un pic să te gândești la o zi minunată din trecutul tău, o zi în care te-ai simțit foarte bine, foarte fericită… și permite tuturor detaliilor din ziua aceea să iasă la suprafață. Cum ai făcut asta?

Îți poți aminti mirosul mâncării tale preferate în timp ce se gătește sau al unei prăjituri bune aflată la copt în cuptor? Dar mirosul cafelei proaspăt prăjite? Îți poți aminti prima ta dragoste sau senzația primului tău sărut? Îți poți aminti cum sună melodia ta preferată sau muzica pe care îți place să o asculți? Gândește-te la un moment de când erai copil și erai entuziasmată în legătură cu un eveniment special pe care îl așteptai cu sufletul la gură… Și acum imaginează-te pe tine realizând ceva în viitor, ceva ce îți dorești cu tot sufletul… Dar când citești un roman îți imaginezi ceea ce descrie autorul? – poate peisajul, îmbrăcămintea, decorul, trăirile personajelor?

Sinele Superior qhht al treilea ochi

De unde au ieșit la suprafață aceste amintiri? Dacă stai un pic să analizezi ce s-a întâmplat, constați că tu n-ai făcut decât să le permiți să iasă la iveală din interiorul minții tale. Cu cât analizezi mai puțin acest proces, cu atât îți lași mintea mai liberă să lucreze în favoarea ta în moduri absolut surprinzătoare, dincolo de limitările imaginației tale.

Cum ar fi dacă ți-aș spune că e la fel de simplu să accesezi informații din amintirile tale subconștiente? Nu trebuie să-ți dovedești că ești o persoană „vizuală” – e suficient să îngădui amintirilor să iasă la suprafață în orice mod posibil. Unele amintiri sunt atât de adânc îngropate încât ies la suprafață numai când suntem relaxați sau dacă le declanșează ceva, cum ar fi un miros sau un sentiment asemănător cu ce s-a întâmplat mai demult. (Ție ce-ți amintește mirosul din fața covrigăriei pe lângă care treci uneori?)

Poți începe să-ți imaginezi cât de multe variante există pentru a deveni mai receptivă la acest fel de impresii, într-o manieră proprie ție, fără să să fie necesar să etichetezi modul în care o faci?

Cum ajung să fie stocate informațiile în subconștient?

Mintea ta inconștientă conține o cantitate uriașă de informații personale, care te pot ajuta când îți dai voie să te relaxezi și să le eliberezi. Nu știi niciodată ce se află dincolo de mintea ta conștientă, însă mintea ta își aduce aminte toate momentele semnificative din viața ta. Exact ca un computer, mintea ta stochează fișiere cu aceste informații sub formă de înregistrări, pe care le poate accesa ușor prin hipnoză sau relaxare profundă. Paradoxul simțurilor îți permite să acumulezi o cantitate mare de informații în fiecare zi, dar aduci în mintea ta conștientă numai ce îți este necesar pentru a-ți desfășura activitatea în mod uzual.

Amintirile sunt comprimate în „pachete” de informații, care sunt conectate cu emoțiile tale, cu un timp și un loc, sau cu felul în care te-ai simțit atunci când s-a întâmplat inițial. Trăirile, emoțiile din momentul experienței inițiale, ajută ca informația să fie sigilată în „istoricul amintirilor”. Asta face ca amintirile să fie întotdeauna subiective.

Acum haide să ne ducem puțin mai adânc. Descoperim că orice emoție asemănătoare care este simțită ulterior se compune peste cauza originală, creând un sistem de credințe. Acesta te poate influența mai departe în moduri prin care să întărească și mai mult aceste „fapte”. Adică tinzi să atragi mai târziu situații care să confirme, să-ți dovedească încă o dată, că situația e conformă cu credințele tale. Tot ceea ce ne place și ne displace își are propria istorie undeva în trecut.

Cunoscând aceste informații poți ajunge la înțelegerea faptului că poți avea o sesiune de hipnoză de succes, de vreme ce toți suntem capabili să înregistrăm amintiri, și prin urmare, suntem în stare să le accesăm ulterior. Aceste amintiri subconștiente și cauzele lor originare pot fi aduse în atenția conștientă, dar este important ca tu să-ți permiți să te relaxezi și să ai încredere în acest fenomen natural.

Exerciții pentru cei care cred că nu pot vizualiza imagini

Poate că și tu, care citești aceste rânduri, crezi că nu poți vizualiza imagini cu ochii închiși, cu ochii minții și te întrebi cum putea funcționa oare o sesiune de hipnoză pentru tine. Îți reamintesc faptul că toți suntem conectați la EU-l nostru Superior, la Sinele nostru Divin – inclusiv tu. Te rog să lași deoparte toate credințele și judecățile pentru moment și să încerci acest mic exercițiu, cu ochii închiși.

1. Imaginează-ți ceva de culoare roșie și vezi ce-ți vine-n minte când te gândești la asta.

2. Imaginează-ți ceva de culoare galbenă și vezi ce-ți vine-n minte.

3. Imaginează-ți ceva de culoare albastră.

4. Acum imaginează-ți un animăluț simpatic.

5. Imaginează-ți un copac verde, cu ramuri și frunze, care sunt mișcate de vânt.

Cum a funcționat pentru tine? Dacă ai putut vizualiza ce ți-a indicat acest exercițiu, înseamnă că ești o persoană care poate face hipnoză. Dacă te simți pregătită să participi la o sesiune de hipnoză cuantică, poți completa formularul de aici și chiar să ne scrii cum au mers exercițiile. Îți vom răspunde să stabilim programarea.

Există persoane care vor constata, chiar făcând aceste exerciții simple, că nu pot vizualiza nici cele mai simple imagini. Dacă acesta este și cazul tău, cel/cea care citești aceste rânduri, am să te rog să te gândești ce traume ai experimentat în viața prezentă. Au fost certuri sau violențe între părinți când erai mic(ă)? Mama/tata țipa la tine și te speriai? Ai avut parte de viol/molestare sexuală/bătăi? În copilărie visai urât, te temeai să adormi cu lumina stinsă sau aveai frecvent coșmaruri? Trăiești într-un mediu foarte stresant? Ai avut parte de accidente sau sperieturi? Ești adesea aerian(ă), te lovești/cazi/te împiedici sau îți scapă lucrurile din mână?

Experiența m-a făcut să constat că persoanele care nu pot vizualiza ușor imagini sunt adesea persoane traumatizate. Traumele prin care au trecut au activat în ele mecanisme de auto-apărare serioase, care se opun renunțării la control. În acest caz recomand ca terapia să înceapă cu vindecarea corpului – terapii somatice, care nu implică mintea prea mult. Acestea au rolul de a detensiona corpul, de a-l ajuta să se relaxeze și să se elibereze de poverile strânse în trecut. Aceste persoane de obicei nu știu să se relaxeze sau nu pot. Însă relaxarea se poate învăța, cu răbdare, prin reîmprietenire cu corpul.

Poate acest articol te-a pus pe gânduri. Scrie-mi ca să clarificăm orice întrebare ai avea și să vedem cum te putem ajuta să te deschizi mai mult. Punem experiența și cunoașterea noastră în sprijinul tău să te ajutăm cum putem mai bine să ai parte de o călătorie deosebită în hipnoză.

Acum ești liber(ă) să-ți imaginezi că ai o sesiune incredibilă și plină de informații revelatoare. Când ești pregătit(ă) pentru propria ta sesiune QHHT, nu ezita să îmi scrii pentru o programare.

Sursa textului – Lorna Wilson (practician QHHT); tradus, completat și adaptat de Adriana Neagu.